Zaradi obilnejših padavin in posledično poškodovane cevi na območju izgradnje mostu v Gabrskem ter povišane motnosti, je na območju naselji Gabrsko in Keršičev hrib potrebno pitno vodo pred uporabo v prehranske namene prekuhavati. Ukrep prekuhavanja velja do preklica.
Priporočamo, da voda vre vsaj tri minute. Natančnejša navodila za prekuhavanje vode najdete na povezavi: https://www.komunala-trbovlje.si/komunalne-dejavnosti/oskrba-s-pitno-vodo/navodila-za-prekuhavanje-vode/

Za ostale uporabnike javnega vodovoda ukrep prekuhavanja NE VELJA.

Nasvet za vzgojo zelišč: Pazimo, da zelišč ne »utopimo« 

V lončkih in drugih posodah ob hiši, na balkonih in okenskih policah največkrat gojimo zelišča, kot so: peteršilj, drobnjak, bazilika, timijan in razne druge vrste. Pri sajenju je najbolje, če izberemo vrtno prst in potem skrbimo, da ni ne presuha, ne premokra.

Kako to ugotovimo?Z blazinicami prstov se dotaknemo prsti v lončku. Če imamo prste umazane, ke se jih drži mokra zemlja, ne zalivamo. Če so prsti čisti, brez prsti, zalijemo. Pod lončki moramo imeti podstavke, v katerih se voda zadrži, korenine pa nato počasi vsrkajo to vodo. Okrasni lonci niso najbolj primerni. Kaj rado se namreč zgodi, da v njih voda stoji daljši čas, mi pa je ne vidimo. Korenine zaradi tega začno gniti, rastlina je videti uvela, mi še dodatno zalivamo in rastlino »utopimo«. Skoraj za vse rastline velja, da lažje prenesejo pomanjkanje vode kot pa njeno preobilje.  Zelišč raje ne gnojimo, saj na ta način povečamo njihovo aromatičnost.