Zaradi obilnejših padavin in posledično poškodovane cevi na območju izgradnje mostu v Gabrskem ter povišane motnosti, je na območju naselji Gabrsko in Keršičev hrib potrebno pitno vodo pred uporabo v prehranske namene prekuhavati. Ukrep prekuhavanja velja do preklica.
Priporočamo, da voda vre vsaj tri minute. Natančnejša navodila za prekuhavanje vode najdete na povezavi: https://www.komunala-trbovlje.si/komunalne-dejavnosti/oskrba-s-pitno-vodo/navodila-za-prekuhavanje-vode/

Za ostale uporabnike javnega vodovoda ukrep prekuhavanja NE VELJA.

Najboljša zelišča na dosegu roke 

Navadno kupimo zelišča v vrtnariji ali kar v supermarketu. Največkrat so posajena v zelo majhnih lončkih, tista iz trgovine pa še obdano z ovojno folijo. Ko takšno zelišče prinesemo domov, moramo ovojno folijo takoj odstraniti in po potrebi rastlino zaliti.

Priporočljivo jo je čim prej presaditi v večji lonček, v katerem bo lažje vdrževati primerno vlažnost. Majhni lončki so navadno precej  nehvaležni, v njih so običajno zelišča presuha ali premokra in zato kmalu propadejo. Če se nam slučajno zelišče posuši že v lončku, npr. timijan, ga ne zavrzimo, temveč ga normalno uporabimo. Zavržemo pa npr. liste enoletne bazilike, ki so porjaveli. 
 
Nekaj zelišč je vedno dobro imeti na dosegu roke.
 
Po želji lahko uporabimo sveža ali suha. Najenostavnejše je sušenje na zraku, kjer so  zelišča lepo razporejena po peki papirju. Vedno uporabimo zdrave dele rastlin. Sušenje manjših količin zelišč doma je nekaj povsem drugega kot obsežna proizvodnja, potem pa še pakiranje, skladiščenje in dolga pot do polic v naših trgovinah. 
 
In naša domača zelišča tudi zares lepše dišijo!