Najboljša zelišča na dosegu roke
Priporočljivo jo je čim prej presaditi v večji lonček, v katerem bo lažje vdrževati primerno vlažnost. Majhni lončki so navadno precej nehvaležni, v njih so običajno zelišča presuha ali premokra in zato kmalu propadejo. Če se nam slučajno zelišče posuši že v lončku, npr. timijan, ga ne zavrzimo, temveč ga normalno uporabimo. Zavržemo pa npr. liste enoletne bazilike, ki so porjaveli.
Nekaj zelišč je vedno dobro imeti na dosegu roke.
Po želji lahko uporabimo sveža ali suha. Najenostavnejše je sušenje na zraku, kjer so zelišča lepo razporejena po peki papirju. Vedno uporabimo zdrave dele rastlin. Sušenje manjših količin zelišč doma je nekaj povsem drugega kot obsežna proizvodnja, potem pa še pakiranje, skladiščenje in dolga pot do polic v naših trgovinah.
In naša domača zelišča tudi zares lepše dišijo!
