Obvestilo: popolna zapora ceste na območju Globušaka
Obveščamo vas o popolni zapori ceste JP923731. Zapora je potrebna zaradi obnove kanalizacije, vodovoda, TK kanalizacije in KPL vozišča. Dela se bodo predvidoma pričela v ponedeljek 31. 8. 2020 in bodo končana do konca meseca oktobra. Dela bodo potekala tako, da bomo v čim večji možni meri zagotavljali dostopnost do objektov.

Naša hrana - zmanjšujmo odpadno hrano, varčujmo, jejmo zdravo!

Kupujmo lokalno pridelano hrano - s tem pomagamo lokalnemu gospodarstvu, zmanjšujemo pot hrane do naše mize in varčujemo z naravnimi viri. V Trbovljah lahko obiščemo MESTNO TRŽNICO, kjer lahko najdemo domače ponudnike, na TEJ POVEZAVI pa najdete tudi njihove kontakte za morebitna naročila. 
Pomislimo na samooskrbo - imate svoj vrtiček? Morda celo njivo? Ali pa balkon? Okensko polico? Razmislimo o tem, koliko lahko pridelamo sami. Morda so to začimbe in dišavnice, morda sezonska zelenjava ali sadje. 
Načrtujmo svoje obroke - z načrtovanjem obrokov lahko močno vplivamo na količino in vrsto živil, ki jih kupujemo, pa tudi na izdatke za hrano in konec koncev na količino odpadne hrane, ki nastaja v naših gospodinjstvih. 
Pametno shranjujmo živila - živila imajo omejen rok trajanja, zato je smotrno, da shrambo ali hladilnik redno pregledujemo ter spremljamo roke uporabnosti. Smiselno je, da tista živila, ki jim rok trajanja poteče prej, shranjujemo v ospredju, da se izognemo pretečenim rokom. Podobno je s svežimi živili: hitro pokvarljiva živila uporabimo prej, trajnejša pa lahko nekoliko počakajo.