Zbirni center Neža do nadaljnjega zapira vrata





Trbovlje, 24. marca 2020 - Zaradi povečanih omejitev pri gibanju občanov (le odhod na delo, v trgovino ali lekarno) s 25. 3. 2020 zapiramo zbirni center Neža za obiskovalce. Prosimo vas, da v tem času upoštevate navodila in priporočila za zagotavljanje varnosti.

Nekaj navodil za zbiranje odpadkov

  1. Mešani komunalni odpadki (črni zabojniki): Obdelovalec mešanih komunalnih odpadkov je prilagodil postopek obdelave odpadkov in jih obdeluje še-le po preteku 6-tih dni od prejema. Glede na to, lahko odpadna zaščitna sredstva (maske, rokavice, uporabljene papirnate robčke) zbirate v vrečki, ki jo zavežete, ko je polna, nato date še v eno vrečko in po preteku treh dni odvržete v črn zabojnik.
  2. Plastične rokavice in maske je prepovedano oddajati v zabojnik z rumenim pokrovom med mešano embalažo, ker tovrstni odpadki nikakor niso embalaža.
  3. Biološke odpadke oddajajte v rjave zabojnike v papirnatih ali biorazgradljivih vrečkah.
  4. Ne zaparkirajte zabojnikov za odpadke, s tem boste omogočili nemoten odvoz in omogočili, da se odpadki ne bodo kopičili pred vašim pragom.
  5. Dosledno ločujte odpadke, zavedajte se, da bodo po končani epidemiji ti odpadki še vedno v Sloveniji, skladiščeni v zbirnih centrih komunalnih podjetij ali v regijskih centrih, kjer bodo čakali na postopek reciklaže ali energetske izrabe.

Odvoz odpadkov po rednem urniku

Naše ekipe za odvoz odpadkov so na terenu vsak delavnik. Izvaja se reden odvoz odpadkov po sistemu od vrat do vrat (mešanih komunalnih odpadkov, bioloških odpadkov, mešane komunalne embalaže). Po 1. aprilu bomo do umiritve razmer biološke odpadke še vedno odvažali na 14 dni, torej po zimskem urniku. Redno se izvaja tudi odvoz embalažnih odpadkov z ekoloških otokov. Odvoza kosovnih odpadkov po naročilu v tem času ne izvajamo, zato naprošamo občane, da jih ne odlagajo poleg zabojnikov za odpadke ali v naravo ter z oddajo počakajo na primernejši čas.