Zbiranje starih aparatov in nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v Trbovljah





Trbovlje, 25. maja 2022 - V občini Trbovlje bo 4. junija 2022 potekala akcija mobilnega zbiranja starih aparatov na podeželju ter nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

4. junija 2022 bo na območju občine Trbovlje potekala dvojna zbiralna akcija. Na območju celotne občine bomo zbirali nevarne odpadke iz gospodinjstev, v primestnih krajevnih skupnostih pa se bodo hkrati zbirali tudi stari aparati oz. odpadna električna in elektronska oprema.

Mobilno zbiranje starih aparatov in nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na podeželju

DATUM

LOKACIJA

ČASOVNI TERMIN

sobota,
4. 6. 2022

Dobovec, gasilski dom

8.00 – 9.00

Klek, gasilski dom  

10.00 – 11.00

Čeče, gasilski dom

11.30 – 12.30

 
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v mestu

DATUM

LOKACIJA

ČASOVNI TERMIN

 
sobota,
4. 6. 2022

Opekarna 27 a, dvorišče toplarne Polaj

13.00 – 14.00

Ulica Sallaumines, na parkirišču za trgovino Mercator

14.00 – 15.00

Savinjska cesta, Komunala Trbovlje, pri vhodu na dvorišče (s strani avtobusnega podjetja)

15.00 – 16.00

 
Kaj spada med stare aparate?

Veliki gospodinjski aparati (pralni in pomivalni stroji, štedilniki), termoakumulacijske peči, hladilno zamrzovalni aparati, mali gospodinjski aparati (mešalniki, feni, telefonski aparati, vrtalni stroji ipd.), televizorji in računalniki, baterije in akumulatorji ter sijalke. Odpadne aparate je potrebno zbirati ločeno, ker vsebujejo nevarne sestavine, zlasti težke kovine. Oddate lahko tako nedelujoče kot tudi delujoče stare aparate. Slednjih bomo še posebno veseli. V okviru projekta e-krožno jih bo prevzela družba ZEOS, ki bo preverila njihovo delovanje in jih namenila ponovni uporabi.  

Kaj spada med nevarne odpadke iz gospodinjstev?

Odpadna jedilna in motorna olja, ostanki barv, lakov in topil, stara zdravila, pesticidi, druge nevarne kemikalije, neuporabni termometri, neuporabna kozmetika in čistila ter embalaža pod pritiskom (spreji).  Nevarne odpadke iz gospodinjstev bo na vseh lokacijah možno oddati v zbiralnik družbe Saubermacher & Komunala, d. o. o.
 
Kam z odpadki, če se zbiralne akcije ne morete udeležiti?

Tako odpadne in delujoče aparate kot tudi nevarne odpadke iz gospodinjstev brezplačno sprejemamo v ZC Neža med obratovalnim časom:
  • ponedeljek, torek, četrtek, petek: od 7. do 15. ure
  • sreda: od 7. do 18. ure
  • sobota: od 9. do 13. ure
  • prazniki, nedelje: zaprto

Manjše neuporabne aparate lahko oddate tudi v namenskih uličnih zbiralnikih v mestu, odvoz večjih pa naročite v okviru odvoza kosovnih odpadkov iz gospodinjstev.