Začenja se ogrevalna sezona





Trbovlje, 28. septembra 2020 – V zadnjih dneh se je ozračje občutno ohladilo, zato se v tem času začenja kurilna sezona. V dogovoru z upravnikom se nekateri objekti že ogrevajo, drugod pa se bo ogrevanje začelo, ko bodo izpolnjeni pogoji – predvidoma že jutri, 29. 9. 2020.
Ogrevalna sezona se začne po 15. septembru, ko zunanja temperatura ob 21. uri prvič tri dni zaporedoma pade pod 12°C. Predvidoma naj bi tem pogojem zadostili že jutri, kar pomeni, da se bodo v tem primeru začelo ogrevanje tudi v preostalih stavbah. Ogrevanje za posamezni objekt je mogoče podaljšati ali skrajšati na pisno zahtevo odjemalcev.
 
Stavbe, priključene na sistem daljinskega ogrevanja, se ogrevajo preko vgrajene avtomatike v toplotni postaji v odvisnosti od zunanje temperature. Temperatura v stanovanjih naj bi bila od 7. do 21. ure približno 21°C, v nočnem času pa se znižala za 4°C. V dogovoru z dobaviteljem daljinske toplote in upravljavcem stavbe lahko stanovalci sami določijo čas ogrevanja stavbe neodvisno od meseca v letu in ure v dnevu. Poraba toplote se odčitava preko vgrajenih merilnikov v toplotnih postajah zadnji dan v mesecu.
 
Cene ogrevanja do konca decembra 2020 ostajajo nespremenjene, z januarjem pa že predvidevamo pocenitev.