Za kup odpadkov pred zbirnim centrom Neža že podana prijava





Trbovlje, 19. aprila 2021 - Danes zjutraj nas je pred vhodom ZC Neža ponovno pričakal kup odpadkov, tokrat vemo, da so iz Opekarne. Na Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje smo že posredovali prijavo.

Naj ponovno poudarimo, da je skladno s 25. členom Odloka o zbiranju komunalnih odpadkov v občini Trbovlje (Uradno vestnik Zasavja, št. 23/2020) prepovedano odpadke prepuščati poleg zabojnikov za zbiranje komunalnih odpadkov, zbiralnic ločenih frakcij, premične zbiralnice nevarnih odpadkov, pred vhodom zbirnega centra ali izven zbirnega centra, razen v primeru, ko je z izvajalcem tako dogovorjeno (npr. v primeru očiščevalne akcije ali po pisnem naročilu za odvoz kosovnih odpadkov).
Z globo 1.400 eur se kaznuje za prekršek uporabnik - pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, če ravna v nasprotju z določili tega člena, njegova odgovorna oseba pa z globo 400 eur.
Z globo 200 eur se kaznuje za prekršek uporabnik – posameznik (fizična oseba), če ravna v nasprotju z določili tega člena.

Tako odloženi odpadki nam povzročijo veliko nepotrebnega dela, ker moramo vse prestaviti v zbirni center in ustrezno presortirati.
Kosovne odpadke lahko občani Trbovelj brezplačno pripeljete v zbirni center Neža vsak delovnik med 7. in 15. uro, ob sredah je delovni čas podaljšan do 17. ure, ob sobotah pa je zbirni center odprt med 9. in 13. uro. 

Ne pozabite, da je vsakemu gospodinjstvu je enkrat letno na voljo tudi brezplačni odvoz kosovnih odpadkov v količini do 2 m3

Vsak ima rad urejeno pred svojim pragom in tudi mi nismo izjema. Pred vhodom ZC sta nameščeni dve cvetlični koriti, zlasti eno je pogosto zametano z odpadki. Prosimo, ne odlagajte odpadkov pred vhodom in nam omogočite, da bodo cvetlična korita spet cvetoč okras v urejenem prostoru.