Večja okvara vodovoda 31. 5. 2021





Trbovlje, 1. junija 2021 - Zaradi večje okvare je včeraj prišlo do motene oziroma prekinjene oskrbe s pitno vodo na območjih Vreskovega, Neže, Kolonije 1. maja, Šustarjeve kolonije (delno), Hohkrautove kolonije, Novega doma (delno), Keršičeve ceste (delno) in Partizanske ceste (delno). 

Na območju Ribnika je včeraj, 31. 5. 2021, prišlo do okvare cevovoda, po katerem črpamo vodo v višje ležeči vodohran Vreskovo. Slednji oskrbuje območje, kjer je bila včeraj posledično prekinjena dobava pitne vode. Okvara se je zgodila pod dovozno potjo, zato smo morali poleg vodovodne ekipe vključti še ekipe montaže in vzdrževanja ter komunalnih gradenj. Sanacija je bila zahtevna in je trajala več ur.

Okoli 19. ure je bila okvara odpravljena in je ekipa vodovoda začela s ponovno distribucijo vodo. Zaradi obsežnosti vodovodnega sistema se je slednji polnil več ur, kar pomeni, da je bila oskrba vode do vseh odjemalcev ponovno zagotovljena okoli 23. ure. 

Ker je bil del mesta medtem brez pitne vode, se občanom zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost ob odpravljanju okvare.