V letu 2020 smo pili dobro vodo





Trbovlje, 12. marca 2021 - Na javnem vodovodu skozi vse leto analiziramo kakovost pitne vode. Nadzor opravlja novomeška enota Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NZLOH), kjer ocenjujejo, da je bila v letu 2020 voda na vseh oskrbovalnih območjih zdravstveno ustrezna. 

V okviru notranjega nadzora smo v letu 2020 opravili skupno 89 mikrobioloških analiz, od tega 84 rednih in 5 občasnih (te so obsežnejše in preiskujejo večje število parametrov). Fizikalno kemijskih analiz je bilo 40, od tega 39 rednih in ena občasna. Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), enota Novo mesto, ki je izvajal notranji nadzor, je glede na rezultate laboratorijskih preiskav vzorcev pitne vode ocenil, da je bila voda v vseh oskrbovalnih območjih skladna z določili zakonodaje in zdravstveno ustrezna. 

Poročilo je v PDF obliki na voljo tu: POROČILO O KAKOVOSTI PITNE VODE


V primeru motene oskrbe s pitno vodo na območju javnega vodovoda Trbovlje obveščamo uporabnike o ukrepih omejitve ali prepovedi uporabe ter preklicih ukrepov na spletni strani Komunale Trbovlje www.komunala-trbovlje.si, Občine Trbovlje http://www.trbovlje.si, preko Radia Aktual Kum in Regionalnega centra za obveščanje Trbovlje.

Ob prijavi uporabnikov preko spletne strani Komunale Trbovlje je možno tudi prejemanje novic na e-pošto, kamor sodijo tudi obveščanja o motnjah vodooskrbe.

Za zdravstveno ustrezno pitno vodo je potrebno sodelovanje uporabnikov in sicer na ta način, da redno izpirajo in vzdržujejo hišno vodovodno omrežje, kar velja še posebej po daljši prekinitvi uporabe pitne vode.