Smeti na vsakem koraku





Trbovlje, 22. marca 2021 - Več kot 5,6 ton odpadkov so zbrali prostovoljci v akciji Očistimo Trbovlje. Med odpadki je prevladovala embalaža vseh vrst, pa steklenice, pločevinke, plastenke, plastični kozarci, vlažilni robčki in obrazne maske, nekaj je bilo tudi večjih kosov, kot so kovinski sodi, kosovni odpadki, gume in večji kosi plastike. 

Kaj lahko stori vsak izmed nas?

- Smeti ne mečemo iz avtomobila v naravo - smeti, ki nastanejo v vozilih, naj zato v vozilih tudi ostanejo, vsaj do najbližjega zabojnika za odpadke.

- Izlet v naravo naj ne povzroči nastanka smetišča. Ne pozabimo, da smo zgolj obiskovalci in svoje smeti odnesimo s sabo.

- Vedno počistimo za sabo in za našimi štirinožnimi prijatelji - pasji iztrebki ne spadajo na sprehajalne poti, pločnike in druge javne površine, zato jih vedno spravimo v vrečke ter odložimo v namenske posode. 

- Kosovni in drugi večji odpadki, nevarni odpadki, električna in elektronska oprema spadajo v zbirni center, ne v naravo. Zbirni center Neža je odprt vsak delovnik med 7. in 15. uro, ob sredah med 7. in 17. uro, ob sobotah pa med 9. in 13. uro.

- Bodimo zgled - svojim sosedom, sokrajanom, prijateljem, otrokom. Pospravimo za sabo, ne puščajmo ničesar v naravi.