S skupnimi močmi za reševanje življenj



Trbovlje, 31. januarja 2019 - Dobrodelna akcija Manj svečk za manj grobov, pri kateri je sodelovala tudi Komunala Trbovlje, je bila tudi v letu 2018 v Trbovljah izjemno uspešna. Zbrana sredstva so organizatorji namenili Zdravstvenemu domu Trbovlje za treh nakup avtomatskih defibrilatorjev.

Na Komunali Trbovlje se že tradicionalno pridružujemo dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov, ki jo pripravlja dobrodelno društvo Fundacija Svečka. V letošnjem letu so v okviru akcije zbrali 4.250,86 €, ki so jih namenili reševalni službi trboveljskega zdravstvenega doma za nakup treh avtomatskih defibrilatorjev. 
 
Akcija ima dvojni značaj – na eni strani spodbuja zmanjševanje količin odpadnih sveč, na drugi strani pa donacijo sredstev, ki bi jih sicer namenili za sveče, za namene reševanja življenj. 
 
 
 
 
 
 
 
 
UPAD ŠTEVILA ODPADNIH SVEČ
 
V Trbovljah v zadnjih letih že beležimo upad števila odpadnih sveč. Po podatkih za zadnjih 9 let zberemo na leto povprečno 28 ton odpadnih nagrobnih sveč. Spodbuden pa je podatek, da smo v zadnjih dveh letih zbrali povprečno 22,64 ton na leto, kar kaže na upad njihove porabe. 
 
Plastično ohišje nagrobnih sveč je odpadek, ki se težko reciklira, zato spodbujamo drugačne načine, da se poklonimo spominu pokojnikov. 
 
 
 
 
 
DEFIBRILATOR TUDI NA KOMUNALI TRBOVLJE
 
Avtomatski defibrilator imamo nameščen tudi na Komunali Trbovlje. Pred enim letom smo namreč sredstva namesto za novoletne voščilnice namenili za nakup in namestitev avtomatskega defibrilatorja, ki se nahaja v avli Komunale Trbovlje. 
 
Informacije o tem, kje se nahajajo še preostali defibrilatorji, pa najdete na povezavi: http://www.aed-baza.si/