Razstavljeni hladilniki pred vhodom v zbirni center - kako ravnati s kosovnimi in drugimi odpadki





Trbovlje, 3. avgusta 2021 - Pred vhodom v zbirni center Neža so danes naše delavce pričakali štirje razstavljeni hladilniki. Ob tem, da puščanje odpadkov pred vrati zbirnega centra ni dovoljeno, gre pri razstavljanju aparatov tudi za početje, ki je nevarno ljudem in okolju. 

Kljub nenehnim opozorilom in različnim možnostim pravilne oddaje odpadkov, se pred zbirnim centrom Neža, pa tudi pri ostalih zbirnih mestih, na ekoloških otokih in drugih neprimernih lokacijah, še vedno dnevno pojavljajo kosovni in drugi odpadki, ki tja ne sodijo. Na nas pa se vse pogosteje obračajo tudi občani, ki nas obveščajo o tovrstnem napačnem ravnanju in nam pošiljajo celo fotografije kršiteljev, ki svoje odpadke pripeljejo pred vrata zbirnega centra izven delovnega časa in ki po informacijah občanov prihajajo celo iz drugih občin. 

Naj ponovno poudarimo, da občani občine Trbovlje lahko na zbirni center Neža v delovnem času brezplačno pripeljete vse vrste odpadkov iz gospodinjstev. 

Delovni čas zbirnega centra Neža

ponedeljek, torek, četrtek, petek 7-15
sreda 7-17
sobota 9-13
nedelja, prazniki zaprto


POMEMBNO!
Kosovne odpadke pripeljite v zbirni center Neža v delovnem času oziroma naročite njihov odvoz. Enkrat letno vsakemu gospodinjstvu pripada brezplačni odvoz kosovnih odpadkov do 2 m3. Naročilnica za odvoz je na voljo TUKAJ.
⇒ Odpadkov nikoli ne odlagajte v naravo. Odpadki v naravi povzročajo veliko okoljsko škodo in se dolgotrajno razkrajajo, njihovo odstranejvanje pa predstavlja nepotrebne stroške tako za izvajalce kot občane. 
⇒ Zbirni center Neža je namenjen prebivalcem občine Trbovlje. Prosimo, da občani drugih občin svoje odpadke predate v zbirne centre v svojih občinah. 
⇒ HLADILNIKOV IN DRUGIH TOVRSTNIH APARATOV NIKOLI NE RAZSTAVLJAJTE DOMA. Gre za izjemno nevarno početje, saj tovrstne naprave vsebujejo nevarne snovi in težke kovine, ki lahko škodujejo zdravju ljudi in onesnažujejo okolje. 

V dobro celotne skupnosti ostanimo odgovorni in z odpadki pravilno ravnajmo.