Razdejanje v trboveljskem parku kulture: škode je za 2000 evrov





Trbovlje, 12. julija 2021 – Trboveljski park kulture so ta vikend neznanci razdejali in povzročili škodo v višini najmanj 2000 evrov. Na policijo je že bila dana prijava, prosimo pa vse morebitne očividce, da se s kakršnimi koli informacijami obrnejo na Komunalo Trbovlje, Občino Trbovlje oziroma Policijsko postajo Trbovlje. 
 
Trboveljski park kulture, skrbno zasnovani, prenovljeni in lepo vzdrževani del mesta, so neznanci ta vikend ponovno razdejali. Uničena drevesa, poškodovane klopi, polomljen pitnik in uničene šobe namakalnega sistema ter razmetane smeti po vsem parku zagotovo niso prizori, na katere bi bili lahko ponosni. Delavci Komunale Trbovlje so danes park očistili, sanacija preostale škode, predvsem namakalnega sistema, pa sledi v prihodnjih dneh. Če so poškodbe dreves prehude, jih bo treba zamenjati in zasaditi nova.
 
Žal se razdejanje na tem območju ni pojavilo prvič, zato prosimo vse občane, da ravnajo odgovorno in ne uničujejo prizadevanj celotne skupnosti, da bi se Trbovlje razvile v urejeno, negovano in občanom prijazno mesto.