Prodajalci na tržnicah obvezno z negativnim izvidom testa, v prodajo vse blago





Trbovlje, 10. 2. 2021 – Od sobote dalje bodo tudi na trboveljski tržnici lahko prodajali le tisti ponudniki, ki bodo imeli negativni izvid PCR ali hitrega testa za COVID 19.

Od 12. 2. 2021 dalje ponujanje in prodajanje blaga in storitev na tržnicah lahko opravljajo le tisti ponudniki, ki imajo negativni izvid testa na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19). Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikov v RS (Ur. list RS, št. 17/2021) določa, da je ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na tržnicah dovoljeno le pod pogojem, da tisti, ki izvajajo ponujanje in prodajanje blaga in storitev, enkrat tedensko opravijo testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) po HAGT (hitri test) ali PCR metodi. Ponujanje in prodajanje blaga in storitev lahko opravljajo le tisti ponudniki, ki imajo negativni izvid testa, opravljenega v Republiki Sloveniji, kar bodo morali našemu delavcu na tržnici potrditi v izjavi.

Za potrošnike test ni potreben.

Skladno z odlokom na tržnicah ni več omejitve glede prodajnega asortimana, zato se lahko prodajajo vse vrste blaga.

Pri opravljanju dejavnosti se smiselno upoštevajo vsa higienska priporočila ministrstva, pristojnega za zdravje, in NIJZ, za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva in NIJZ.