PRIPOROČILA IN UKREPI NA POKOPALIŠČU GABRSKO





Trbovlje, 18. marca 2020 - Zaradi zagotavljanja varnosti zaposlenih in svojcev tudi na pogrebnem zavodu Komunale Trbovlje v času širjenja novega koronavirusa velja poseben režim. Občane prosimo, da priporočila dosledno upoštevajo.

V primeru smrti svojce umrlih prosimo, da se obvezno telefonsko najavijo pred prihodom na pogrebni zavod. Telefonska številka pogrebnega zavoda je 03 56 53 280.

Če je to možno, naj na pogrebni zavod pride zgolj ena oseba, ki je pooblaščena za urejanje pogreba. Ob prihodu v pisarno pokopališča, prosimo upoštevajte navodila o varni razdalji, razkužite si roke in dovolite da se vam izmeri temperatura.

Svojce prosimo, da se od umrlih poslovijo v najožjem družinskem krogu. Pogrebni protokol je skrčen, brez nastopajočih pevcev ali glasbenikov, zgolj z glasbo preko ozvočenja, vendar pa s prisotnostjo pogrebnega moštva in zastavonošo še vedno zagotavljamo primerno pieteto slovesnosti. 

Poslovilne vežice so odprte zgolj v času poslavljanja od pokojnika, toaletni prostori so namenjeni zgolj žalujočim v času pogreba, sicer so zaklenjeni. Čajna kuhinja je do nadaljnjega zaprta tudi v času pogrebov.

Pogrebni zavod Komunale Trbovlje sicer v tem času obratuje v nujnem obsegu, zato prosimo občane, da vse nenujne zadeve glede pokopališča in grobov preložijo na kasnejši čas. Občanom je sicer za informacije glede pokopališča in grobov na voljo telefonska številka 03 56 53 280.

Pokopališko električno vozilo do nadaljnjega ne obratuje.