Preklic ukrepa prekuhavanja pitne vode





V petek, 31. 3. 2023, smo preklicali ukrep prekuhavanja pitne vode na celotnem območju javnega vodovoda Trbovlje. Uporabnikom priporočamo, da po preklicu ukrepa izperejo hišno vodovodno omrežje in ga redno ustrezno vzdržujejo. 

V ponedeljek, 27. 3. 2023, smo sprva uvedli preventivni ukrep prekuhavanja za območji Prapreče - del in Potoška vas, kjer je prišlo do večje okvare na vodovodu. Kasneje smo ukrep razširili na celotno območje javnega vodovoda Trbovlje, ker smo zaznali okus vode po postanem, pri čemer sta bili motnost in koncentracija klora v mejah normale.

V torek, 28. 3. 2023, je Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano odvzel vzorce pitne vode za mikrobiološke in kemijske analize. V petek smo prejeli končne rezultate vzorčenj, ki so skladni in zdravstveno ustrezni, tako da smo na njihovi osnovi lahko preklicali ukrep prekuhavanja. 

Dogodek je najverjetneje nastal zaradi kratkotrajnega intenzivnega dotoka vode v vodovodni sistem. Uporabnikom priporočamo, da po preklicu ukrepa dobro izperejo hišno vodovodno omrežje in ga redo ustrezno vzdržujejo.