Poziv lastnikom parcel ob cestah, da odstranijo veje





Trbovlje, 11. novembra 2020 - Veje, ki segajo na cestišče, ovirajo smetarska vozila pri zbiranju in odvažanju odpadkov. Lastnike zato prosimo, da jih čim prej odstranijo. 

V teh dneh lahko nekateri lastniki parcel ob dovoznih cestah v občini Trbovlje pričakujejo v svojih nabiralnikih obvestilo Komunale Trbovlje, da je potrebno odstraniti veje, ki segajo na cestišče. Naše podjetje pri odvozu odpadkov namreč opaža, da veje marsikje ovirajo dostop smetarskega vozila do odjemnih mest. Pričakovati je, da bo v primeru snežne odeje stanje še veliko slabše. Zato naprošamo lastnike parcel, na katerih rastejo ovirajoča drevesa in grmovnice, da čim prej oz. do konca meseca novembra 2020 odstranijo moteče veje. S tem bodo omogočili lažji dostop in zmanjšali možnost poškodb na vozilih.

Obvestilo je dano na podlagi 9. člena Odloka o zbiranju komunalnih odpadkov v občini Trbovlje (Uradni vestnik Zasavja, št. 23/2020): »Lastniki zemljišč ob dostopnih poteh do prevzemnih mest morajo zagotoviti, da veje dreves ali drugih rastlin ne ovirajo prehoda vozilu za odvoz odpadkov. Če dostop do prevzemnega mesta ovirajo rastoče veje, druge rastline ali drugo, izvajalec javne službe opozori lastnika, da oviro odstrani. Izvajalec z zadevo seznani pristojno inšpekcijsko službo. Če lastnik ovire ne odstrani, jo odstrani izvajalec na stroške lastnika na podlagi odločbe pristojne inšpekcijske službe (Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje).«