Poškodba vodovoda: do preklica obvezen ukrep prekuhavanja vode





Trbovlje, 27. oktobra 2022 - Na javnem vodovodu v Trbovljah je včeraj v okviru izgradnje nove infrastrukture prišlo do poškodbe cevovoda, ki je povzročila motnje v dobavi pitne vode in povišano motnost v naseljih Novi dom, Dom in vrt, Kešetovo, lahko tudi v naseljih Ulica Sallaumines in Mestni trg. Zato smo takoj uvedli ukrep obveznega prekuhavanja pitne vode, ki velja do preklica. 

Zaradi poškodbe cevovoda na javnem vodovodnem sistemu Trbovlje je včeraj prišlo do motenj v dobavi pitne vode oz. do povišane motnosti vode v naseljih Novi dom, Dom in vrt, Kešetovo, lahko tudi v naseljih Ulica Sallaumines in Mestni trg. Uporabnike v teh naseljih smo zato obvestili, da naj pred uporabo vodo pustijo nekaj časa teči iz pipe, ko pa se zbistri, jo je pred uporabo v prehrambne namene potrebno prekuhati. Ukrep prekuhavanja velja do preklica.

Poškodbo cevovoda smo odpravili v popoldanskih urah, naši zaposleni na vodovodu so intenzivno izpirali omrežje, tako da je motnost dosegla že normalne vrednosti. Vendar pa bo ukrep prekuhavanja pitne vode veljal vsaj do ponedeljka, 31. 10. 2022, ko bomo predvidoma iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano dobili izvide vzorčenj pitne vode. Laboratorijske analize potekajo namreč več dni in dokler ne dobimo uradnih zaključenih rezultatov, skladnih s Pravilnikom o pitni vodi, ukrepa ne moremo preklicati.

Uporabnike ob tem prosimo, da poskrbijo tudi za hišno vodovodno omrežje. Priporočamo, da voda na vsaki pipi vsak dan pred prvo uporabo, teče vsaj dve minuti, da se temperatura na pipi ustali. Poleg tega priporočamo na pipah demontažo in čiščenje mrežic ali drugih nastavkov.

Vse uporabnike prosimo za razumevanje.
 

Navodila za prekuhavanje vode: https://www.komunala-trbovlje.si/komunalne-dejavnosti/oskrba-s-pitno-vodo/navodila-za-prekuhavanje-vode/ 

Priporočila lastnikom objektov: https://www.komunala-trbovlje.si/komunalne-dejavnosti/oskrba-s-pitno-vodo/hisno-vodovodno-omrezje/