Ponovno kup odpadkov v bližini Novega doma 32



Trbovlje, 17. aprila 2019 - Na območju Novega doma se je ponovno pojavila večja količina kosovnih odpadkov, ki kazijo podobo soseske. Gre že za drugo kopičenje odpadkov na isti lokaciji v letošnjem letu.

Že v začetku leta smo pisali o kupu kosovnih odpadkov v bližini Novega doma 32, ki so smo jih v januarju tudi odstranili. Na isti lokaciji so se zdaj odpadki ponovno pojavili. 
 
Naj ponovno poudarimo, da vsakemu gospodinjstvu enkrat letno pripada brezplačni odvoz kosovnih odpadkov, odpadke pa je mogoče pripeljati tudi v zbirni center Neža. Odlaganje v naravi ali sredi naselja je zato povsem nepotrebno.
 
Občane pozivamo, da se v primeru takšnega neprimernega ravnanja obrnete na Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje, Ulica 1. junija 36, Trbovlje, tel. 0820 50794, mir@trbovlje.si
 
 
NEKAJ NASVETOV GLEDE RAVNANJA S KOSOVNIMI ODPADKI
 
Kosovne odpadke lahko brezplačno oddate v zbirnem centru Neža ob delavnikih od 7. do 15. ure, ob sobotah od 9. do 13. ure.
 
Lahko tudi naročite brezplačen odvoz do 2 m3 na gospodinjstvo letno. Na TEJ POVEZAVI najdete naročilnico za odvoz kosovnih odpadkov, ki jo izpolnite in nam jo pošljete. 
 
Naročilnico lahko dobite tudi v informacijski pisarni našega podjetja, poleg računa za komunalne storitve pa ste jo prejeli v februarju 2019.
 
Naloga našega podjetja je, da izpraznjuje zbiralnike za odpadke po mesečnem programu, odvaža kosovne odpadke po predhodnem naročilu in dogovoru, namešča kontejnerje po predhodnem naročilu ter čisti javne površine po letnem programu.Naša naloga pa ni iskanje odpadkov ter njihovo odstranjevanje. Zato se v primeru, ko opazite neustrezno odložene odpadke, nasmetene lokacije ali divja odlagališča, obrnite na Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje.