Pomembna pridobitev v Komunali Trbovlje: Napreden stroj za pometanje cest, ki bo urejanje občinskih površin dvignil na višjo raven





Trbovlje, 30. 8. 2023 - V koraku s smernicami uprave o stalnem razvoju tehnologije in izboljšanja kvalitet storitev, smo se v Komunali Trbovlje d.o.o. na podlagi potrjenega gospodarskega načrta za leto 2023 odločili za nakup naprednega in inovativnega stroja za pometanje cest CITYCAT V 20. Ta napreden stroj obljublja, da bo preoblikoval obstoječi način čiščenja javnih površin v naši občini in pomembno prispeval k bolj čistem in urejenem okolju. 

Stroj za pometanje cest, ki ga je razvilo podjetje BUCHER iz Švice, predstavlja nov korak naprej v industriji čiščenja in urejanja javnih prostorov. S svojimi visoko zmogljivimi funkcionalnostmi in tehnološkimi inovacijami ta stroj presega obstoječe rešitve in omogoča učinkovitejše čiščenje občinskih cest, ulic, trgov, parkov in drugih javnih površin. Nabava stroja načrtno sovpada tudi s pričetkom novega šolskega leta, saj želimo našim otrokom zagotoviti varen dostop do šol, vrtcev in drugih površin, ki jih uporabljajo. Pri tem pa ne gre pozabiti tudi na ugodno ceno, ki smo jo v Komunali Trbovlje d.o.o. v okviru izvedbe javnega naročila na portalu javnih naročil, dosegli pri dobavitelju in proizvajalci z zahtevanimi referencami.

Glavne značilnosti stroja za pometanje cest BUCHER CITYCAT V 20 :
  • - Prilagodljive možnosti čiščenja: Stroj za pometanje cest omogoča prilagajanje intenzivnosti čiščenja glede na specifične potrebe posameznih območij in letnih časov, ki neposredno vplivajo na obremenjenost površin (npr. listje, pesek ipd.). To omogoča boljšo prilagoditev različnim površinam, kot so prometnice, parki, pločniki itd.
  • - Napredna senzorska tehnologija: Stroj je opremljen z visoko zmogljivimi senzorji in kamerami, ki omogočajo natančno zaznavanje umazanije, smeti ter drugih ovir na cestišču. To omogoča optimalno prilagajanje čiščenja glede na dejanske razmere na terenu.
  • - Avtomatsko navigiranje: Stroj za pometanje cest uporablja napreden sistem navigacije, ki ga poganja umetna inteligenca. Ta sistem omogoča stroju, da se samostojno premika po mestnih ulicah, se izogiba oviram ter izbere najučinkovitejšo pot za čiščenje.
  • - Učinkovitost in trajnost: Stroj je zasnovan tako, da dosega visoko stopnjo učinkovitosti pri pometanju in zbiranju odpadkov. Poleg tega uporablja napredne filtracijske sisteme, ki omogočajo ločevanje smeti od prahu in peska, kar takoj prispeva k boljši kakovosti zraka in manjšemu onesnaževanju.
  • - Povezljivost v oblaku: Stroj je opremljen stehnologijo za povezovanje v oblaku, kar omogoča spremljanje njegovega delovanja v realnem času. To omogoča upravljavcem, da optimizirajo potek čiščenja glede na dejanske potrebe in spremljajo stanje stroja.
Inovativni stroj za pometanje cest BUCHER CITYCAT V 20 je izjemno pomemben korak naprej v skrbi za čisto in urejeno urbano okolje ter tehnološko razvitost naše občine. Z njegovimi naprednimi funkcionalnostmi, visoko zmogljivostjo ter poudarkom na trajnosti bo ta stroj verjetno igral ključno vlogo pri ohranjanju čistih mestnih površin v prihodnosti. Nova občinska pridobitev nas zelo veseli in verjamemo, da bomo tudi na takšne način še dodatno prispevali k zadovoljstvu in kakovosti življenja naših občank in občanov.