Odpadki ne spadajo na ulico!





Trbovlje, 20. januarja 2021 - Pravilno ravnanje s komunalnimi odpadki je nujno, če želimo urejeno mesto z visoko kakovostjo bivanja. Žal se še vedno pojavljajo kršitve, kljub temu, da imamo občani dobro urejene možnosti pravilnega ravnanja z odpadki, ki jih sami ustvarimo v naših gospodinjstvih. 

Danes nas je občan opozoril na nepravilno odložene odpadke (na fotografiji) na Koloniji 1. maja 16 v Trbovljah. Neustrezno ravnanje z odpadki res ni v ponos našemu mestu, zato ponovno opozarjamo na možnosti, ki jih imamo za pravilno oddajo odpadkov: 

BREZPLAČEN ODVOZ KOSOVNIH ODPADKOV (2 m3 na gospodinjstvo letno)
⇒ brezplačna oddaja kosovnih in mešanih komunalnih odpadkov v ZBIRNEM CENTRU NEŽA v času obratovanja
embalažo in mešane komunalne odpadke je potrebno zbirati v namenskih zabojnikih, ne poleg njih, praznijo pa se 2x tedensko.

 
Primere neustreznega ravnanja z odpadki obravnava Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje, Ulica 1. junija 36, Trbovlje.
Pred kratkim smo na Novem domu obravnavali tudi primer, ko so bili v črn zabojnik za mešane komunalne odpadke napačno odloženi gradbeni odpadki. Za tovrstne primere Odlok o zbiranju komunalnih odpadkov v občini Trbovlje  (UVZ, št. 23/2020) predpisuje globo.