Odlaganje odpadkov pred ZC Neža



Trbovlje, 23. septembra 2019 - Pri zbirnem centru Neža smo že drugič v tem mesecu naleteli na nepravilno odložene kosovne odpadke. Zbirni center te odpadke sprejema brezplačno vendar v svojem delovnem času.

Že v začetku septembra smo na našem Facebook profilu opozarjali na nepravilno odložene kosovne odpadke pred vhodom v zbirni center Neža, vendar žal 14 dni kasneje opažamo podoben prizor.

Naj ponovno opozorimo, da je skladno z Odlokom o ravnanju s komunalnimi odpadki v občini Trbovlje (UVZ, št. 35/2008) prepovedano odlaganje odpadkov na lokacijah, ki temu niso namenjene. Prav tako je nesprejemljivo razstavljanje odpadne električne in elektronske opreme (vidno na fotografiji), ker se pri tem v okolje sproščajo za ljudi in okolje škodljive snovi. Poleg tega ima naše podjetje težave pri oddaji takšne razstavljene opreme pooblaščenim prevzemnikom.

Bodite odgovorni do sebe, sokrajanov in okolja ter odpadke v ZC Neža pripeljete med obratovalnim časom in jih oddajte skladno z zakonodajo. Kazen za nepravilno odložene odpadke znaša 200,00 eur.

Delovni čas zbirnega centra Neža:

DAN DELOVNI ČAS
PONEDELJEK 7-15
TOREK 7-15
SREDA 7-17
ČETRTEK 7-15
PETEK 7-15
SOBOTA 9-13
NEDELJA IN PRAZNIKI ZAPRTO