Odlaganje odpadkov: kje grešimo?



Trbovlje, 12. februarja 2019 - Odpadki poleg zbiralnikov, nepravilno razvrščeni odpadki, kosovni odpadki na zbirnih mestih ... Ravnanje z našimi lastnimi odpadki je še vedno naša šibka točka.

Naš življenjski prostor se ne konča za vrati našega doma - tudi naši odpadki so odraz naše odgovornosti do narave, naše skupnosti in prihodnosti naših otrok. Poskrbimo torej za to, da bo naše okolje tudi zunaj našega doma ostalo urejeno, čisto in s čim manj odpadki.

Žal je naša trenutna realnost nekoliko drugačna. Tole je včerajšnje stanje na Ulici 1. junija 12a, 14: odpadki poleg zbiralnikov, nepravilno razvrščeni odpadki, kosovni odpadki na zbirnem mestu.

Naj še enkrat opozorimo:

- odpadkov NE ODLAGAMO poleg zbiralnikov.

- plastični zabojčki sodijo v zbiralnik z rumenim pokrovom za embalažo,

- kartonske škatle je potrebno sploščiti in dati v zbiralnik z modrim pokrovom za karton in papir.

200-litrski kovinski sod, ki da je nekdo namestil na prevzemno mesto, ni primeren za praznjenje s smetarskimi vozili in ga bomo odstranili.

KOSOVNI ODPADKI

Vsakemu gospodinjstvu enkrat letno pripada BREZPLAČNI odvoz kosovnih odpadkov do količine 2 m3. Naročilo na OBRAZCU ZA NAROČILO ODVOZA KOSOVNIH ODPADKOV izpolnite in pošljite ali prinesite na Komunalo Trbovlje. Na podlagi naročila se bomo dogovorili o odvozu odpadkov. 
Vsak delovnik med 7. in 15. uro ter ob sobotah od 9. do 13. ure pa odpadke brezplačno sprejema tudi Zbirni center Neža.