Očistimo in uredimo Trbovlje



Trbovlje, 14. marca 2019 - Zadnjo soboto v marcu bomo v občini Trbovlje čistili in urejali okolico v okviru akcije Očistimo in uredimo Trbovlje. Tako v naseljih kot v naravi se pojavljajo mnogi odpadki, ki tja ne spadajo, zato k sodelovanju vabljeni vsi posamezniki in organizacije, ki si želite pripomoči k urejenosti našega kraja.

 

Narava se prebuja iz zimskega sna, žal pa se marsikje med spomladanskimi cvetlicami pojavlja tudi precej odvrženih odpadkov, zlasti embalaže. Ob cestah so pogosto odvržene pločevinke, embalaža od kave za na pot in drugo, kar so neozaveščeni zmetali iz avtomobilov. Na raznih razglednih oz. sprehajalnih točkah v okolici mesta pa je tovrstnih odpadkov še več. 
 
Ker moramo storiti nekaj za naše okolje, vas vabimo, da se udeležite akcije Očistimo in uredimo Trbovlje, ki bo potekala v soboto, 30. 3. 2019, v primeru slabega vremena pa v soboto, 13. 4. 2019.
 
Zaradi lažje organizacije je zaželeno, da svoje sodelovanje prijavite vnaprej, na elektronski naslov luka.sladic@trbovlje.si. 
 
Udeležence akcije naprošamo, da ob prijavi udeležbe povedo, kje bodo čistili in kje bodo predvidoma pustili odpadke za odvoz (zbirno mesto za odpadke). Če npr. čistite ob cesti proti Podmeji, pustite vreče z odpadki ob cesti na vidnem mestu. 
 
Seveda pa se akcije lahko udeležite tudi nenapovedano. V tem primeru vas vabimo, da se oglasite na enem izmed zbirnih mest v Trbovljah, ki so 1) pri Občini, 2) pri Gasilskem zavodu Trbovlje in 3) pri Mladinskem centru. Tam boste lahko prejeli tudi vreče za zbiranje odpadkov in zaščitne rokavice. 
 
Na dan akcije bo naše podjetje po 12. uri pričelo z odvozom zbranih odpadkov, od 9. do 15. ure pa bo obratoval tudi zbirni center Neža, zato lahko udeleženci akcije odpadke pripeljejo oz. prinesejo tudi tja. 
 
Še varnostno opozorilo: če ob čiščenju okolja naletite na uporabljene igle, jih nikar ne pobirajte. Enako velja tudi za salonitne plošče in druge nevarne odpadke. Če naletite nanje, nas samo obvestite o njihovi lokaciji.
 
Še enkrat vabimo vse občane, da se udeležite akcije Očistimo in uredimo Trbovlje. Upajmo, da čim prej postanemo tako ozaveščena družba, da takšne akcije sploh ne bodo potrebne!