Ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov vabljeni na delavnico Komunale Trbovlje





Trbovlje, 13. novembra 2018 – Komunala Trbovlje ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov pripravlja delavnico izdelave naravnih čistil. Delavnica, ki smo jo poimenovali Narava v našem domu, bo v soboto, 24. novembra 2018, na mestni tržnici v Trbovljah.
 
Na Komunali Trbovlje se pridružujemo aktivnostim ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov z delavnico izdelave naravnih čistil ter ozaveščanjem o pravilnem ravnanju z nevarnimi odpadki ter odpadnim jedilnim oljem.
 
Delavnico bomo v sodelovanju z Društvom Pupillam pripravili v soboto, 24. novembra 2018, obiskali nas boste lahko med 8. in 12. uro na mestni tržnici v Trbovljah. Ogledali si boste lahko izdelavo naravnih čistil in dobili koristne napotke, kako na okolju prijazen način vzdrževati svoj dom. Za vas smo pripravili tudi kratek eko vprašalnik z zanimivimi dejstvi na temo odpadkov. 
 
Evropski teden zmanjševanja odpadkov v letošnjem letu poteka med 17. in 25. novembrom in je ena največjih in najbolj prepoznavnih akcij na področju preprečevanja odpadkov. Koordinator akcije v Sloveniji je Gospodarska zbornica Slovenije v soorganizaciji z Ministrstvom za okolje in prostor.