Novosti na pokopališču v Gabrskem





Na pokopališču v Gabrskem smo izvedli dve novosti in sicer; predstavitev naravnega gozda in informacijsko postajo.

Predstavitev naravnega gozda
Na pobudo Hortikulturnega društva Trbovlje in ob sodelovanju ekošole OŠ Tončke Čeč smo s tablami označili deset samoniklih drevesnih vrst v naravnem gozdu med starim in novim delom pokopališča, kjer prevladujejo črne jelše in beli gabri. Ob drevesih so nameščene lesene table z njihovimi imeni, ob vstopu v gozd pa nas večja tabla seznanja z značilnostmi in posebnostmi posameznih drevesnih vrst. S to kratko učno potjo v pokopališkem parku želimo spomniti obiskovalce na pestrost, lepoto in neminljivost narave.

 

Informacijska postaja
Obnovili smo avtobusno postajo ob parkirišču, desno od stopnic k vežicam, kjer je prej stalal pano za osmrtnice pa postavil nadstrešek, ki služi kot postajališče za električno vozilo.

Pano za osmrtnice sedaj zamenjuje ekran na dotik, ki poleg obveščanja omogoča tudi iskanje grobov po pokojnikih. Tako se z vnosom imena in/ali priimeka pokojnika na ekranu prikaže fotografija groba in izrisana pot do njega.

Informacijska postaja je še v pripravi, zato se za morebitne napake oz. pomanjkljivosti opravičujemo. Prosimo, da nam napake javite v pisarno pokopališke službe, da jih bomo v najkrajšem času odpravili! Hvala za razumevanje.