Nov način zbiranja kosovnih odpadkov





Občane obveščamo, da od letošnjega leta dalje ne bomo več organizirali spomladanskih in jesenskih akcij zbiranja kosovnih odpadkov. Letos uvajamo nov način njihovega zbiranja. Po novem ima vsako trboveljsko gospodinjstvo možnost enkrat letno oddati kosovne odpadke po predhodnem pisnem naročilu. Obrazec za naročilo vam bomo posredovali poleg računa za mesec februar 2014, ki ga boste prejeli okrog 10. marca. Obrazec shranite, ko pa boste potrebovali odvoz, ga izpolnite in pošljite na naš naslov: Javno podjetje Komunala Trbovlje, d.o.o. Savinjska cesta 11a, 1420 Trbovlje ali posredujete preko faksa: 56 53 135 ali na e-pošto: javno.podjetje@komunala-trbovlje.si

V roku treh tednov vas bomo obiskali in brezplačno prevzeli kosovne odpadke, še prej pa vas bomo poklicali in se dogovorili za termin odvoza.

Nov način velja za vsa trboveljska gospodinjstva, tudi za naselja na podeželju. Odvoz je možno naročiti enkrat letno, naenkrat odpeljemo do 2 m3 kosovnih odpadkov. Za večje količine (npr. ob praznjenju stanovanja) je potrebno naročiti odvoz proti plačilu. Kosovne odpadke lahko pripeljete tudi v zbirni center Neža in jih brezplačno oddate.

Obratovalni čas zbirnega centra na Neži je:
- ob delavnikih od 7.00 do 15.00 ure,
- ob sobotah od 9.00 do 13.00 ure.

Kosovnih odpadkov brez predhodnega pisnega naročila in dogovora z našim podjetjem ni dovoljeno odlagati poleg zbiralnikov za odpadke. V nasprotnem primeru bosta ukrepala Medobčinska inšpekcija in redarstvo Zasavje v skladu s svojimi pristojnostmi.

Kaj sodi med kosovne odpadke?

  • LESENO POHIŠTVO (mize, stoli, omare, postelje ipd.)
  • OBLAZINJENO POHIŠTVO (fotelji, kavči ipd.)
  • VZMETNICE
  • PREPROGE
  • VRTNA OPREMA IZ PLASTIKE ALI LESA (mize, stoli, senčniki ipd.)
  • SANITARNA KERAMIKA (umivalniki, kadi, tuš kabine, bideji, WC školjke ipd.)
  • KOVINSKI PREDMETI (pomivalna korita, stojala za perilo, karnise, radiatorji ipd.)
  • ŠPORTNA OPREMA (igrala, otroški vozički, kolesa, smuči ipd.)
  • ODPADNA ELEKTRIČNA IN ELEKTRONSKA OPREMA (hladilniki, štedilniki, pralni stroji, pomivalni stroji, televizorji, računalniki ipd.)

Uporabno pohištvo in ostali predmeti
Če imate pohištvo, gospodinjske aparate oz. različne predmete (oblačila, obutev, posodo ipd.), ki jih več ne potrebujete, pa so še uporabni, jih oddajte socialnemu podjetju Zavod KNOF, ki vodi prodajalno Stara šola v Trbovljah. Te predmete bo namenil ponovni uporabi. Za več informacij pokličite gsm: 041 938 623.

Čiščenje divjih odlagališč in nasmetenih lokacij
V kolikor želijo društva, krajevne skupnosti ali stanovanjske soseske čistiti okolico in njihovo naročilo odobri Občina Trbovlje, lahko dobijo brezplačen kontejner za odpadke.