Na Komunali Trbovlje odprli Knjigobežnico Nežka



Trbovlje, 3. oktobra 2019 - V avli Komunale Trbovlje smo danes odprli Knjigobežnico Nežka, kjer so obiskovalcem v branje, izposojo ali trajno last na voljo različne knjige. S projektom knjigobežnice želimo med občani spodbujati kulturo branja ter jih ozaveščati o ponovni uporabi.

V zbirni center Neža občani poleg različnih vrst odpadkov pogosto pripeljejo tudi rabljene knjige, ki jih več ne želijo ali potrebujejo. Da ne bi končale na odlagališču, jih na Komunali Trbovlje želimo nameniti ponovni uporabi, kar je pripeljalo do vzpostavitve Knjigobežnice Nežka, ki smo jo odprli danes. Knjige so obiskovalcem na voljo v času uradnih ur Komunale Trbovlje, to je ob delavnikih med 8. in 12. uro.

Ob odprtju Knjigobežnice Nežka sta se zaposlenim pridružili tudi predstavnici Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje, direktorica Katra Hribar Frol ter Ana Ledinek, ki sta knjigobežnici podarili nekaj knjig tudi v imenu trboveljske knjižnice.

V obdobju med 8. septembrom in 13. oktobrom obeležujemo tudi nacionalni mesec skupnega branja, zato smo ob tej priložnosti prebrali nekaj odlomkov iz knjig, ki smo jih rešili z zbirnega centra ter poudarili pomen predvsem skupnega branja.

Knjigobežnica Nežka je prostor, kjer so obiskovalcem komunale na voljo različne rabljene knjige. Obiskovalci si knjige lahko izposodijo ali vzamejo v trajno last, lahko pa tudi posedijo v avli in si vzamejo čas za pisano besedo.