Krvodajalska akcija Komunale Trbovlje



Trbovlje, 27. septembra 2019 - Danes se je zaključila krvodajalska akcija, ki smo jo na Komunali Trbovlje organizirali v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Trbovlje. Akcije se je udeležilo 26 zaposlenih, kar predstavlja kar četrtino celotnega podjetja.

Na Komunali Trbovlje odgovornost do okolja in občanov postavljamo med svoje prioritete, saj skozi vse leto izvajamo številne programe okoljskega ozaveščanja za vse generacije, prav tako sodelujemo v projektih lokalne skupnosti in se na različne načine povezujemo z občani.

V letošnjem letu smo svojo družbeno odgovornost še nadgradili s tem, da smo zaposlene povabili s sodelovanju v krvodajalski akciji, ki smo jo organizirali v sodelovanju s trboveljskim območnim združenjem Rdečega križa. Že pred izvedbo akcije smo v podjetje povabili promotorja krvodajalstva, Boštjana Novaka, ki je zaposlenim predstavil zgodovino, pomen in praktično plat krvodajalstva.

Odziv na vabilo k darovanju krvi je bil izjemen, saj se je krvodajalske akcije udeležilo skupaj 26 zaposlenih, med njimi je bilo 10 tistih, ki so kri darovali prvič.

Direktor Komunale Trbovlje, Milan Žnidaršič, je ob tem poudaril: »Komunala Trbovlje dela za občane in skrbi, da imajo visoko kakovost življenja. Zaposleni na komunali pa si prizadevamo, da bi bili tudi dober zgled v naši skupnosti. Naš cilj je, da z okoljem dobro sodelujemo, da gradimo uspešne odnose in da smo tudi zgled povezanosti in družbene odgovornosti v naši skupnosti.

V podjetju nas je zaposlenih dobrih 100 in večkrat smo že dokazali, da znamo stopiti skupaj in narediti nekaj dobrega za skupnost. Tako je tudi tokrat in ponosen sem, da se je kar četrtina zaposlenih odločila sodelovati v tem projektu darovanja krvi.«

Ob odličnem odzivu zaposlenih in zavedanju, da nikoli ne vemo, kdaj bo vsak izmed nami potreboval kri za svoje življenje, upamo, da bo krvodajalska akcija v podjetju Komunala Trbovlje postala tradicija.