Kosovni odpadki na vsakem koraku



Trbovlje, 30. avgusta 2019 - Kosovni odpadki se v Trbovljah pojavljajo na vsakem koraku. Je to podoba kraja, ki si jo želimo?

Kljub prizadevanjem mnogih, da bi Trbovlje kazale kar najlepšo podobo, vedno znova ugotavljamo, da je še vedno nekaj tudi tistih, za katere čistoča in urejenost domačega okolja ne sežeta dlje od domačih vhodnih vrat. To dokazujejo fotografije, ki smo jih v tem tednu posneli na zbiralnicah v mestu. Kosovni odpadki se pojavljajo povsod, kljub temu, da imamo vzpostavljen učinkovit sistem zbiranja in ravnanja z njimi.

V sredo, 28. avgusta 2019, so Trbovlje izgledale takole:

 

Sallaumines, pod policijo   

Novi dom

                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dom in vrt

Trg svobode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Občane pozivamo, da se v primeru takšnega neprimernega ravnanja obrnete na Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje, Ulica 1. junija 36, Trbovlje, tel. 0820 50794, mir@trbovlje.si

KAKO PRAVILNO RAVNATI S KOSOVNIMI ODPADKI?

Naj ponovno poudarimo, da vsakemu gospodinjstvu enkrat letno pripada brezplačni odvoz kosovnih odpadkov, odpadke pa je mogoče pripeljati tudi v zbirni center Neža. Odlaganje v naravi ali sredi naselja je zato povsem nepotrebno.

Več o zbirnem centru Neža in delovnem času: Zbirni center Neža

Naročite odvoz kosovnih odpadkov: Naročilnica za odvoz kosovnih odpadkov

Ob večji količini kosovnih in drugih komunalnih odpadkov (selitev, večje čiščenje, obnova stanovanja) je potrebno naročiti kontejner proti plačilu – obratovalni čas informacijske pisarne na Komunali Trbovlje, Savinjska cesta 11a: vsak delavnik od 8. do 12. ure.