Komunala Trbovlje prejela certifikat Voda iz pipe



Ljubljana, 19. aprila 2019 - Ob letošnjem dnevu Zemlje so na Gospodarski zbornici Slovenije podelili certifikate Voda iz pipe prvim 30-tim organizacijam, ki izkazujejo skrb za okolje in spodbujajo pitje vode iz pipe. Med prejemniki je tudi Komunala Trbovlje, d. o. o.

Na Komunali Trbovlje skrb za okolje in trajnostni razvoj postavljamo v ospredje naših prizadevanj in zavedamo se, da smo prav mi tisti, ki moramo s svojim delovanjem postavljati zgled. Certifikat Voda iz pipe nas pri tem zavezuje in spodbuja k nenehni misli na zdravje in dobrobit našega okolja. 
 
Spodbujamo kulturo pitja vode iz pipe
 
Na naših poslovnih sestankih in internih izobraževanjih je vedno na voljo vrč z vodo iz pipe in stekleni kozarci, ustekleničene vode pa ne uporabljamo. S tem pripomoremo k  zmanjševanju plastičnih odpadkov, ki preplavljajo naš planet. K pitju vode iz pipe spodbujamo občane, naše zaposlene in tudi poslovne partnerje, saj je pitje vode iz pipe najbolj zdravo in okolju prijazno.
 
Naša voda: kakovostna in zdrava
 
Na Komunali Trbovlje smo ponosni na kakovostno oskrbo s pitno vodo, ki ji posvečamo nenehno pozornost in jo strogo nadzorujemo. Kakovost naše vode potrjujejo vsakoletna poročila o zdravstveni ustreznosti pitne vode. Hkrati smo ponosni tudi na bogato tradicijo oskrbe z vodo v mestu, saj se z vodo iz javnega vodovoda Trboveljčani oskrbujejo že več kot 100 let.