Kam s pasjimi iztrebki



Trbovlje, 21. februarja 2019 - Sprehajalci psov se v veliki večini zavedajo, da v urbanem okolju pasji iztrebki spadajo v zbiralnike za pasje iztrebke ali pa v zbiralnike za mešane komunalne odpadke. Kljub temu se še vedno najdejo primeri neodgovornega ravnanja.

Že nekajkrat smo opazili vrečke s pasjimi iztrebki na ekološkem otoku na Savinjski cesti pri Miku. Lastnik oz. sprehajalec psa je pobral pasje iztrebke v vrečko, kar je pravilno. Vendar, namesto da bi pobrano odvrgel v »pasje stranišče« - zbiralnik za pasje iztrebke, ki je nameščen ob potoku - je to odvrgel kar poleg zbiralnikov na ekološkem otoku. Zelo neodgovorno! 

 
Možno je, da tako ravna celo več sprehajalcev, saj na istem mestu večkrat zaznavamo takšno ravnanje oziroma najdemo vrečke različnih barv, v katerih so pasji iztrebki. Slabi zgledi očitno tudi vlečejo, zato pozivamo vse sprehajalce, da vrečk z iztrebki na zavržejo poleg zbiralnikov ali celo v naravo. 
 
Če na sprehajalni poti ni pasjih stranišč, je potrebno vrečke z iztrebki odnesti domov in jih odložiti v domač zbiralnik za mešane komunalne odpadke. Tako lahko vsak posameznik poskrbi za prijetno življenjsko okolje zase in za someščane.