Kam s kosovnimi odpadki?Trbovlje, 6. novembra 2019 - Kosovni odpadki NE SPADAJO v zbiralnice. Sprejema jih zbirni center na Neži, ob izpolnjeni naročilnici jih odpelje tudi Komunala Trbovlje.

Odlaganje kosovnih odpadkov kljub urejenemu sistemu odvažanja in sprejemanja teh odpadkov v Trbovljah ostajajo težava. Kosovne odpadke občani odlagajo pri zbiralnicah, na javnih površinah in na drugih mestih, ki niso namenjena odlaganju odpadkov. 

Te dni smo tako ponovno naleteli na kosovne odpadke na Ulici Sallaumines pod policijo in Gimanzijski cesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako pravilno ravnati s kosovnimi odpadki?

Kosovne odpadke občani lahko sami odpeljete na zbirni center Neža, kjer jih v delovnem času centra lahko brezplačno oddate. Zbirni center Neža je odprt vsak delovnik med 7. in 15. uro, ob sredah je delovnik podaljšan do 17. ure. Center je odprt tudi ob sobotah med 9. in 13. uro. 

Izkoristite pa lahko tudi možnost brezplačnega odvoza, ki ga enkrat letno nudi Komunala Trbovlje, in sicer v količini do 2 m2. Odvoz je nujno naročiti (izpolniti naročilnico) in časovno uskladiti s komunalo. Naj poudarimo, da se ob tem na komunali skušamo kar najbolj prilagoditi željam in potrebam občanov.