Jutri čistimo Trbovlje





Trbovlje, 19. marca 2021 - Jutri, v soboto, 20. 3. 2021, bo potekala akcija Očistimo Trbovlje, v okviru katere vabijo vse občane, da se pridružijo prizadevanjem za ohranjanje čistega okolja v občini. Lokacije zbirnih mest za zbrane odpadke so na voljo na TEJ POVEZAVI, ob akciji pa so pripravili tudi foto natečaj, o katerem več najdete TUKAJ. V akciji aktivno sodeluje tudi Komunala Trbovlje, saj bomo po 14. uri z zbirnih mest odpeljali vse zbrane odpadke.

To soboto bomo podaljšali tudi čas obratovanja zbirnega centra Neža. Odpadke, zbrane v akciji in odpadke iz trboveljskih gospodinjstev bomo sprejemali od 9. do 18. ure (običajen delovni čas ZC ob sobotah je od 9. do 13. ure).

Naše okolje je žal zelo nasmeteno, zlasti ob cestah in izogibališčih ob njih. Prosimo, da pločevink, plastenk, cigaretnih škatlic in ogorkov, računov iz trgovin, embalaže za enkratno uporabo, čistilnih robčkov in drugih odpadkov ne odvržete kjerkoli, ampak vedno v ustrezne zbiralnike. Zavedajmo se, da s takšnim brezbrižnim ravnanjem delamo škodo sebi, okolju, našim potomcem. Odpadki se v okolju postopoma razgrajujejo v mikroplastiko, ki iz okolja lahko prehaja v našo pitno vodo in hrano. Njenih učinkov na naše telo pa še ne poznamo prav dobro, so pa vsekakor številni in škodljivi.

Zavedajmo se tega in ne puščajmo odpadkov v naravi!

Naj bo naša udeležba na akciji oz. naše odgovornejše ravnanje do okolja tudi naš doprinos k letošnjemu svetovnemu dnevu voda, ki ga obeležujemo 22. marca.