EVROPSKI TEDEN ZMANJÅ EVANJA ODPADKOV



Evropski teden zmanjševanja odpadkov 19. - 27. november 2016

Letošnji evropski teden zmanjševanja odpadkov želi opozoriti na prekomerno nastajanje odpadne embalaže. Raziskave kažejo, da Evropejec povprečno zavrže 157 kg odpadne embalaže na leto. V petek, 25.11.2016 dopoldan, bomo v Mestnem parku v Trbovljah prikazali, kako velik kup odpadne embalaže tehta 157 kg. Vabimo vas, da nas obiščete in se zamislite nad tem prevelikim kupom.

 

Ali ste se kdaj vprašali, koliko odpadne embalaže zavržete v enem dnevu ali tednu?
Z dnevnikom odpadne embalaže boste lahko prepoznali svoje navade in naredili korak k zmanjševanju odpadne embalaže oz. k bolj trajnostno naravnanemu vedenju.

Dnevnik najdete tukaj.

Predlagamo, da po navodilih v dnevniku spremljate nastajanje odpadne embalaže v vašem gospodinjstvu en teden in tako dejansko spoznate, koliko odpadne embalaže ustvarite  v tem času. Mogoče spremenite svoje navade in se v bodoče izognete nepotrebni embalaži.

 

Zaupajte nam vaše ugotovitve in si tako pridobite uporabno nagrado!

Veseli bomo, če boste naredili še korak dlje in nam vaš izpolnjen dnevnik tudi posredovali v digitalni obliki na naslov javno.podjetje@komunala-trbvlje.si ali nam ga v pisni obliki poslali po pošti. V kolikor bo vaš dnevnik izpolnjen po navodilih, bomo potrdili prejem dnevnika in vas tudi nagradili z uporabno nagrado, ki jo boste lahko prevzeli na blagajni našega podjetja.

Z obdelavo dnevnikov bomo dobili realnejši vpogled o nastajanju odpadne embalaže v gospodinjstvih. Rezultate bomo predstavili na naši spletni strani in v medijih, seveda pa pri tem ne bomo navajali imen sodelujočih v raziskavi.

Dnevnike nam lahko pošljete do 20.12.2016, nagrado pa prevzamete do 31.1.2017.