Domači vrt v vsakem kotičku





Slovenci radi obdelujemo svoje vrtove, če le imamo nekaj zemlje in nekaj časa. In prav je tako. Vrtičkarstvo je zdravo za duha in telo. Kakšno veselje, ko spremljamo lepo kalečo solato, ki nato raste in raste. In kakšen obup, ko jo spodje voluhar ali jo pokončajo rdeči polži. Kljub škodljivcem nam uspe pridelati kar nekaj lepe solate, s katero se radi pohvalimo v družini, pred sorodniki in pred sosedi. In kakšen je šele naš paradižnik! Lep, zrel in debel. Predvsem pa z našega vrta. 

Na Komunali Trbovlje smo se odločili, da v okviru tednov vseživljenjskega učenja 2020 tudi mi napišemo nekaj o vrtovih. Ti so lahko tudi na balkonu, terasi ali na okenski polici, zlasti v mestu. Čeprav so ti urbani vrtovi majhni, so nam prav tako lahko v veliko veselje. Pa še voluharji in rdeči polži ne morejo do njih! Tako vas bomo v naslednjih tednih z zanimivostmi in nasveti morda navdušili za urbano vrtnarjenje, za ustvarjanje domačih vrtičkov v različnih kotičkih. 

Namen naše aktivnosti je ozaveščanje o lokalni pridelavi hrane, o doma pripravljenih živilih, zmanjševanju količin odpadkov, varovanju narave in skrbi za okolje. Nasvete in zanimivosti, ki jih bomo objavljali na naši spletni strani, bomo ob koncu strnili v zloženki, ki bo na voljo obiskovalcem trboveljske tržnice in Komunale Trbovlje. 

Spremljajte nas, pripravljamo zanimive objave!