Danes je dan Zemlje - pomislimo nanjo!Trbovlje, 22. aprila 2019 - Danes je dan Zemlje. Dan, ko se ozremo okoli sebe in ugotovimo, kakšne posledice puščamo na našem planetu ter kaj bo ostalo za nami. Letošnji dan Zemlje je posvečen varovanju rastlinskih in živalskih vrst.

Ljudje s svojimi dejanji vsakodnevno vplivamo na svet okoli sebe. Prekomerno izkoriščanje Zemljinih virov, onesnaževanje, sečnja gozdov, uničevanje življenjskega okolja – vse to so vplivi, zaradi katerih izginjajo živalske in rastlinske vrste. 
 
K ohranjanju biodiverzitete lahko prispeva vsak od nas, vsak na svoj način – pa naj bo to z ozaveščanjem in izobraževanjem, spreminjanjem politike in gospodarstva ali pa zgolj z dejanji vsakega posameznika. 
 
Kaj lahko storimo?
 
Lahko opustimo rabo pesticidov in drugih škodljivih snovi, zmanjšamo rabo plastičnih izdelkov, premišljeno nakupujemo in izbiramo lokalne proizvode, uporabljamo trajnostne načine transporta ali pa se odločimo za sonaravno bivanje. Na ta način prav vsak od nas lahko pomaga pri ohranjanju Zemlje in življenja na njej.