Akcija Očistimo Trbovlje prestavljena na dan Zemlje, 22. april





Preden narava spomladi ozeleni, se ob cestah, poteh ter še marsikje, pokažejo nemarno odvrženi odpadki. Občina Trbovlje tudi letos organizira čistilno akcijo Očistimo Trbovlje. Zaradi slabe vremenske napovedi je ta s 15. aprila prestavljena na dan Zemlje, 22. april. Novost letošnje akcije je dobrodelna nota.

Občina Trbovlje bo v očiščevalni akciji za vsako napolnjeno vrečko z odpadki namenila 1 €, za vsak napolnjen kontejner pa 20 €. S tako zbranimi sredstvi bodo v juniju na morje popeljali za avtobus nasmejanih trboveljskih otrok. 

Na dan čistilne akcije, 22. aprila, bodo prostovoljci lahko prevzeli material za akcijo (rokavice, vrečke) na treh lokacijah: pri Zavodu za mladino in šport Trbovlje, Občini Trbovlje in PGD Trbovlje - mesto.

Vrečke z odpadki pa bodo lahko odložili na osmih lokacijah, kjer bo označeno zbirno mesto za odpadke:
- avtobusno postajališče pri Delavskem domu Trbovlje,
- parkirišče na Kipah,
- parkirišče park Ledenica,
- avtobusno postajališče Iskra,
- pred Elkoplastom v Bevškem,
- parkirišče na pokopališču Gabrsko,
- Gvido (pred jaškom)
- Zbirni center Neža (obratoval bo med 9. in 18. uro). 

V primeru, da bodo prostovoljci čistili ob cesti, npr. v Bevškem, proti Retju, Podmeji, Čečam oz. Dobovcu, lahko vrečke z odpadki pustijo kar ob cesti. 
Rumene vrečke so namenjene zbiranju mešane embalaže, zelene stekleni embalaži, črne pa vsem ostalim odpadkom. 
V akciji ne zbiramo nevarnih odpadkov, kot so: salonitke, odpadne injekcijske igle, embalaža z ostanki motornih olj. V tem primeru sporočite lokacijo nevarnih odpadkov Komunali Trbovlje. Prav tako sporočite tudi vse morebitne druge lokacije z zbranimi odpadki izven dogovorjenih zbirnih mest. 

Naši delavci bodo v akciji zbrane odpadke z vnaprej predvidenih zbirnih mest odvažali v soboto od 13. ure dalje, z ostalih lokacij pa tudi v tednu po 22. aprilu.