Akcija "Oddaj stare aparata v ulični zbiralnik" v mirovanju





Zaradi začasnega zaprtja vseh slovenskih šol gre naša akcija »Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik«, ki se je začela 9. marca 2020 in bi morala potekati vse do 26. marca 2020, z današnjim dnem v mirovanje.

Šole zaradi odpovedi pouka (zaradi koronavirusa) v akciji do nadaljnjega ne morejo aktivno sodelovati, pa tudi sicer se pričakuje, da se v tem času občanke in občani ne bodo v večjem številu odločali za oddajo svojih starih aparatov v ulične zbiralnike. 

Ker je zdravje na prvem mestu smo dali akcijo v mirovanje, saj bomo le na ta način zbrali kar največ e-odpadkov in s tem tudi dolgoročno prispevali k zdravju in čistejšemu okolju.

Ulični zbiralniki sicer ostajajo na svojih mestih in v kolikor se bo v njih v času, ko akcija uradno miruje, vseeno zbralo kaj odpadkov, bomo le-te seveda prišteli h končnemu izidu akcije.

Ko se bodo šole ponovno odprle in se bo situacija v Sloveniji umirila, bomo dorekli nov termin zaključka akcije ter vas o tem seveda obvestili po enakih kanalih kot do sedaj.