15. maj: Parada učenja



Trbovlje, 7. maja 2019 - 15. maja bo pred Delavskim domom Trbovlje potekala Parada učenja. Ob tej priložnosti bomo skupaj z družbo ZEOS zbirali stare delujoče in nedelujoče aparate, sijalke in baterije. Obiščite nas!

Komunala Trbovlje in ZEOS v sklopu Parade učenja, ki bo v sredo, 15. maja 2019, pripravljata akcijo mobilnega zbiranja starih delujočih in nedelujočih aparatov, sijalk in baterij. Občani jih na ta dan lahko oddajo v posebni mobilni zbiralnik, ki bo postavljen pred Delavskim domom Trbovlje.
 
Ob tednu vseživljenjskega učenja tudi v Trbovljah tradicionalno poteka Parada učenja, na kateri s svojimi aktivnostmi sodelujeta tudi Komunala Trbovlje in družba ZEOS. Na svoji stojnici bomo dopoldanski čas namenili ozaveščanju in druženju z obiskovalci, ki jim bomo predstavili svoje dejavnosti ter ravnanje z odpadki, na stojnici ter pri mobilnem zbiralniku pa bodo obiskovalci lahko oddali svoje stare delujoče ali nedelujoče aparate.
 
S tem želimo obiskovalce spodbuditi ne le k recikliranju, ampak tudi k ponovni uporabi in s tem k odgovornejšemu odnosu do okolja. 
 
Vsi radovedni se bodo lahko preizkusili tudi v proizvodnji elektrike s kolesarjenjem in spretnostnem labirintu. Obe družbi pa bosta predstavljali tudi maskoti (Komunalček in ECI). Več informacij o dogodku najdete tudi na tem VABILU.
 
Mobilni zbiralnik bo pred Delavskim domom Trbovlje postavljen med 9. in 12. uro, nato pa obišče še primestne krajevne skupnosti.
 
URNIK ZBIRANJA ODPADNE ELEKTRONSKE OPREME na dan 15. 5. 2019
 
LOKACIJA TERMIN
pred Delavskim domom Trbovlje (Parada učenja) 9.00 – 12.00
Čeče, gasilski dom 13.00 – 14.00
Klek, gasilski dom 14.30 – 15.30
Dobovec, gasilski dom 16.30 – 17.30
 
 
KAJ LAHKO ODDAM V MOBILNI ZBIRALNIK?
 
- velike gospodinjske aparate (pralne in pomivalne stroje, štedilnike), 
- termoakumulacijske peči, 
- hladilno zamrzovalne aparate, 
- male gospodinjske aparate (mešalnike, fene, telefonske aparate, vrtalne stroje ipd.),
- televizorje in računalnike, 
- sijalke, 
- baterije in prenosne akumulatorje.