Spremembe na področju greznic in MKČN





Trbovlje, 5. februarja 2021 - Z letošnjim letom se je spremenila lokalna zakonodaja na področju izvajanja storitev, povezanih z nepretočnimi in pretočnimi greznicami ter malimi komunalnimi čistilnimi napravami (MKČN).

Te spremembe so vplivale na način izvajanja čiščenja greznic in malih komunalnih čistilnih naprav, kjer je do zdaj veljalo, da smo greznice in MKČN čistili po naročilu uporabnikov in obračunavali po aktualnem ceniku. Spremenjeni način opravljanja storitve pa nam nalaga, da moramo to storitev izvajati za vse uporabnike obstoječih greznic in malih komunalnih čistilnih naprav enkrat na tri leta, zaračunava pa se z mesečnimi položnicami.

Uporabniki greznic in malih komunalnih čistilnih naprav so obvestilo o spremembi načina opravljanja teh storitev skupaj s terminskim planom že prejeli, na voljo je tudi na TEJ POVEZAVI.

Za več informacij v povezavi s spremembo izvajanja storitve nam lahko pišete na elektronski naslov javno.podjetje@komunala-trbovlje.si oziroma se obrnete neposredno na vodjo enote kanalizacija, vsak delovnik med 7. in 15. uro na 031 657 855.