Kako ravnati ob obisku pokopališke pisarne: ukrepi in navodila





Trbovlje, 12. novembra 2021 – Razmere na področju javnega zdravja zahtevajo posebno previdnost tudi ob obisku ustanov, kot je pogrebni zavod. Pogoj PCT je nujen za vse stranke, veljajo pa tudi drugi preventivni ukrepi.
 
Na pokopališču v Gabrskem pogrebni zavod deluje po običajnem delovnem času med 7. in 15. uro, kljub temu pa razmeram primerno prosimo vse stranke, da se predhodno dogovorijo glede termina obiska pisarne pokopališča. Telefonska številka pogrebnega zavoda je 03 56 53 280.
 
Ob obisku pisarne pogrebnega zavoda
 
Ob obisku pisarne pokopališča je nujno, da stranke izpolnjujejo pogoj PCT, ob vstopu in izstopu si razkužijo roke, obvezna je tudi uporaba kirurške oziroma FFP maske.
 
V tem času je še posebej pomembno, da omejujemo možnosti širjenja okužb, zato stranke prosimo tudi, da v pisarno pokopališča prihajajo posamično oziroma največ dva člana iste družine.
 
Dostop do pokopaliških prostorov
 
Da bi preprečili širjenje okužb, smo v tem času zaklenili javne prostore, kot so čajna kuhinja in javne sanitarije. Ti prostori so dostopni le članom družine, ki je prisotna v vežici in ima pogreb.
 
V vežici so lahko le člani iste družine, vstop za ostale ni dovoljen. Zbiranje pred vežicami ni dovoljeno, izjemoma le ob nošenju zaščitnih mask in upoštevanju vsaj 1,5 m razdalje.
 
Zavedamo se, da je slovo od bližnjih težek mejnik v življenju, zato skušamo v čim večji meri zagotavljati spoštljivo in mirno okolje za svojce, ki pa mora biti tudi varno in usmerjeno v skrb za zdravje tako svojcev kot tudi zaposlenih in vseh drugih, ki obiskujejo pokopališče. Zato vas prosimo za razumevanje in spoštovanje navodil za varen obisk pokopališča.