Začetek ogrevalne sezone in cenejše ogrevanje



Trbovlje, 23. septembra 2019 - Vstopili smo v jesenski čas, ko se s pojavom nižjih temperatur začenja tudi ogrevalna sezona. Tokratno ogrevalno sezono bo zaznamovala znatna pocenitev, saj se strošek porabe tako za ogrevanje kot tudi za toplo vodo znižuje za kar 11,44 odstotka.

OGREVALNA SEZONA SE ZAČENJA

 

Ogrevalna sezona se začne po 15. septembru, ko je zunanja temperatura tri dni zaporedoma ob 21. uri 12 °C ali manj. Ta pogoj je bil izpolnjen v soboto, 21. septembra 2019, saj podatki ARSO za samodejno postajo Trbovlje kažejo, da so se med 19. in 21. septembrom temperature ob 21. uri zvečer spustile celo pod 9°C. V teh dneh je sicer ozračje nekoliko toplejše, saj naj bi se vse do konca prihodnjega tedna zunanje temperature gibale med 18 in 23 °C.
 
V večstanovanjskih stavbah je večje število internih sistemov ogrevanja še vedno izpraznjenih, da lahko odjemalci izvedejo vzdrževalna dela na internih toplotnih napravah. Dokler sistem ni napolnjen z ogrevno vodo, se stavba ne more ogrevati. Na Komunali Trbovlje smo postopno sicer že pričeli s polnjenjem internih sistemov ogrevanja ter vzpostavljanjem delovanja toplotnih postaj. Vse objekte bomo predvidoma lahko pričeli ogrevati do konca tega tedna.
 

CENEJŠE OGREVANJE IN TOPLA VODA

 

Tokratno ogrevalno sezono bo zaznamovala tudi pocenitev ogrevanja in tople vode. S 1. oktobrom se bo namreč gibljivi del stroška za ogrevanje in toplo vodo znižal za 11,44 odstotka. 
 
Cene ogrevanja so bile v Trbovljah že do zdaj povsem v slovenskem povprečju, z jesensko pocenitvijo pa bo ogrevanje še ugodnejše. Pocenitev nam je omogočil ugoden odkup zemeljskega plina za prihodnjo kurilno sezono. Upamo, da bo s pocenitvijo tudi breme ogrevanja, ki ga nosijo naši odjemalci, nekoliko lažje.