Javno podjetje KOMUNALA TRBOVLJE d.o.o. | javno.podjetje@komunala-trbovlje.si | tel.: (03) 56 53 100 | poraba | cenik

Vprašanja in odgovori

Iskanje:
Iskanje
Pregled kategorije »Splošno«:

V

Slučajno sem zasledil, da voda ni pitna! Kje je možno dobiti informacije o trenutnih okvarah na vodovodu, ogrevanju in podobno? Radia Aktual ne poslušam, vašo spletno stran obiščem le 1x mesečno ob oddaji porabe. Ali se je možno naročiti le na obvestila, ki zadevajo moj naslov?

O

Pozdravljeni, 
 
trenutno je treba vodo prekuhavati na območju Gimnazijske ceste. O ukrepu smo obvestila objavili na naši spletni strani, na našem družbenem omrežju Facebook, poleg radia in centra za obveščanje smo preko občine obvestili tudi ostale medije, ki so objavili obvestila o prekuhavanju. 
 
Našim uporabnikom omogočamo prejemanje obvestil preko elektronske pošte, vendar na način, da vsi prejemniki prejemajo vsa nujna obvestila. Vsekakor pa je to način neposrednega in hitrega obveščanja o vseh izrednih situacijah. Na e-poštno obveščanje se lahko naročite na naši spletni strani http://www.komunala-trbovlje.si/.
Priporočamo vam tudi, da spremljate naš Facebook profil, kjer redno obveščamo in objavljamo koristne informacije. 
 

V

Pozdravljeni, zanima me kam lahko nesem rabljena otroška oblačila, da bodo ponovno uporabljena? Oblačila so oprana in cela. Lep pozdrav.

O

Spoštovani,

v Trbovljah so nameščeni štirje zbiralniki Komunale Trbovlje za zbiranje uporabnih oblačil in tekstila že od leta 2005. Od 2010 so nameščeni na naslednjih lokacijah:
 
- 2 x pred Rdečim križem Trbovlje na Ulici 1. junija 4 (prazni in prevzema RK)
- 1 x pred Marijinim domom na Ulici 1. junija (prazni in prevzema Karitas)
- 1 x v bližini cerkve na Trgu Franca Fakina (prazni in prevzema Karitas)
 
Oblačila, ki so čista in primerna za ponovno uporabo, v Trbovljah sprejemata tudi dobrodelni organizaciji Rdeči križ in Karitas v svojih prostorih, podarite pa jih lahko tudi prodajalni Stara šola (na trboveljski tržnici) ali drugim organizacijam, ki se ukvarjajo s prevzemom rabljenih oblačil oz. opreme.
 

V

Ali obstaja kontejner za neuporabna oblačila,oziroma kam se ta odložijo.

O

Spoštovani,

neuporabna oblačila sprejema Zbirni center Neža, pripeljete jih lahko v delovnem času centra. Med tednom je center odprt od 7. do 15. ure, ob sredah do 17. ure, ob sobotah pa od 9. do 13. ure.

 

Za še uporabna oblačila pa so na voljo namenski zbiralniki, in sicer:

- 2 x pred Rdečim križem Trbovlje na Ulici 1. junija 4 (prazni in prevzema RK)

- 1 x pred Marijinim domom na Ulici 1. junija (prazni in prevzema Karitas)

- 1 x v bližini cerkve na Trgu Franca Fakina (prazni in prevzema Karitas)

 

 

V

Zakaj je pri najemnini za grob zaračunano vzdrževanje električnega avtomobila? Zakaj zaračunate uporabo tistim ,ki ga uporabljajo, naj plačujejo kot uporabo avtobusa. Sama ga ne uporabljam in se mi zdi neumno, da plačujem storitev drugim, ki ga uporabljajo brezplačno. Sama ga ne uporabljam.

O

Spoštovani,

uporaba električnega vozila je storitev, ki jo imajo možnost koristiti vsi uporabniki. Enako je s storitvami odvoza odpadkov, čiščenja javnih površin in drugih storitev, ki so namenjene prav vsem najemnikom grobnih prostorov, ne glede na to, koliko slednji te storitve koristijo. 

V

Zanima me kdaj bomo doživeli TRŽNE DNI 2019

O

Pozdravljeni! 

Tržni dnevi so tudi v letu 2019 ob sredah in sobotah razen v izrednih primerih, ko zaradi praznika pride do zamika. 

Razpored za leto 2019 je sledeči: 

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AVG SEP OKT NOV DEC
1 3 2 2 3 4 1 3 3 4 2 2 4
2 5 6 6 6 8 5 6 7 7 5 6 7
3 9 9 9 10 11 8 10 10 11 9 9 11
4 12 13 13 13 15 12 13 14 14 12 13 14
5 16 16 16 17 18 15 17 17 18 16 16 18
6 19 20 20 20 22 19 20 21 21 19 20 21
7 23 23 23 24 25 22 24 24 25 23 23 24*
8 26 27 27 27 * 29 26 27 28 28 26 27 28
9 30   30 30 *   29 31 31   30 30  
št.dni 9 8 9 9 8 9 9 9 8 9 9 8

V tabeli so navedeni datumi tržnih dni po mesecih.

Opomba:
* tržni dan na SOBOTO kljub prazniku
* tržni dan na TOREK zaradi praznika v sredo

Odlok o upravljanju in urejanju mestne tržnice ter Tržni red na mestni tržnici (UVZ, št. 20/2009) sta na vpogled pri delavcu na tržnici v pisarniškem kontejnerju.

V

Na pokopališču (kjer je Hodakov nasad cvetja) ni že kar nekaj časa vode. Celo pipa je odstranjena.Malce nerodno je od daleč nositi plastenke vode,obenem pa vam plačevati najemnino groba (ki pa ni tako majhna).Prosim,da se to uredi v najkrajšem možnem času!

O

Zaradi pogostih nalivov v letošnjem poletju se nam je večkrat dogodilo, da je zajetje iz katerega oskrbujemo fontane zakalilo. Fini mulj in ostala nečistoča nam je nekajkrat zamašila cevi, ki so speljane od zajetja do do fontan. Enkrat smo bili celo primorani cevi odmašti s upihavanjem zraka gorvodno v cevi. Trenutno so se razmere umirile in voda teče na vseh fontanah.

Pipe ni na nobeni fontani, ker je sistem odprt.

V

Pozdravljeni. Ne vem sicer, kdo je skrnik oz. upravljalec učne poti pri Prusniku, zato se obračam na vas. Pretekli teden sem šla tja na sprehod po dolgem času in ugotovila, da je razpadla klopica, ki je bila tam postavljena iz palet. Tudi ograja, ki varuje pred padcem na razgledni točki ni več najbolj varna. Ker je prostor zelo prijeten tudi za otroke, predlagam, da se zadeve obnovijo oz. uredijo.

O

Upravljavec učne poti Prusnik je Turistično razvojno društvo Krajinski park Kum Dobovec, lastnik zemljišča pa je zasebno podjetje. Glede klopce in ograje na razgledni točki bomo kontaktirali turistično društvo in upajmo, da se zadeva kmalu uredi.

 

V

Spoštovani, ko sem vas pred mesecem dni prosil, da očistitie zabojnik za bio odpadke, ki je bil poln črvov, ste se hitro odzvali in uredili vsebino, za kar se vam zahvaljujem in vam izrekam priznanje za dobro delo. Enako kot takrat pa vas prosim, če uredite živo mejo, ki ločuje občinsko zemljo - cesto od hiše Gimnazijska cesta 5 a. Je na občinskem zemljišču in torej v domeni vzdrževanja Občine. To ste že vsaj dva ali tri krat tudi storili. Ker je ograja že previsoka in prekošata, neurejena, je tudi moteča za sprehajalce, menim, da bi jo bilo potrebno urediti.

O

Živo mejo med javno površino in parcelo objekta Gimnazijske cesta 5 a ureja Komunala na osnovi vsakokratnega naročila strokovnih služb Občine.

Slednje smo seznanili z vašim sporočilom in dobili naročilo za izvedbo rezanja žive meje. Storitev bomo opravili do praznika (15.08.) ali najkasneje do konca naslednjega tedna.

Hvala za dobronamerno obvestilo.

V

Ali je številka priključka za hladno in toplo vodo enaka. V računalniku imamo različni številki. Vpis podatkov za toplo vodo nam je onemogočen. Za hladno vodo pa je ok.

O

Vsak priključek ima svojo številko, zato imate za sporočanje stanja hladne vode drugo številko, kot za sporočanje stanja tople vode.

Stanja vodomera za toplo vodo se sporoča izbranemu izvajalcu delitve. Glede na to, da ste za izvajalca delitve stroškov za pripravo sanitarne tople vode izbrali naše podjetje, boste v skladu z začetkom veljavnosti podpisanega sporazuma k nam sporočali stanje za mesec avgust. Stanja bomo sprejemali zadnje tri dni v mesecu avgustu in prve tri dni v mesecu septembru. Številko priključka za toplo vodo boste imeli izpisano na računu za mesec julij.

V

Zanima me ali lahko odjavim osebo za manj kot mesec dni in koliko je najnižje število dni.

O

Uporabnik lahko odjavi osebe z potrdilom o začasni odjavi (pridobi na Upravni enoti) kjer je opredeljen datum od dneva odjave – do datuma poteka odjave na naslovu kjer se odjavlja.

Odjava osebe se upošteva za obdobje več kot mesec dni.

1 2 3 4